Biodanza in Castricum

Kleur je leven, voel je goed... met Biodanza!

Biodanza: een internationale beweging

Biodanza is een vorm van dansexpressie ter bevordering van gezondheid en welzijn. Biodanza richt zicht op het versterken van je eigen vitaliteit d.m.v. muziek, dans en het contact met elkaar. In juist dat laatste is Biodanza uniek t.o.v. veel andere bewegingsvormen. Biodanza werkt ontspannend op een speelse manier. We dansen op muziek uit alle werelddelen. Gun jezelf ook een wekelijks opknapbeurtje! 

In ons omringende landen, maar ook in Afrika en Zuid-Amerika, waar Biodanza oorspronkelijk vandaan komt, wordt Biodanza gegeven. Ook zijn er Biodanzascholen verspreid over diverse landen. Kijk op de website van de International Biocentric Foundation

Rolando Toro: grondlegger van Biodanza

Biodanza is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld door de Chileense psycholoog, medisch antropoloog, onderzoeker en dichter Rolando Toro.  Zijn 'Sistema Biodanza Rolando Toro' is gebaseerd op muziek, beweging en contact. Hij was van mening dat mensen van elkaar vervreemden en dat het belangrijk is om contact te hebben met anderen en met jezelf.

Door met elkaar te dansen en elkaar te ontmoeten komen we bij onszelf en bij de ander en voelen we ons gelukkiger. We genieten meer van het leven. Door de vreugde van het leven te voelen, genieten we meer en voelen we ons gezonder.


kleuren-logo-biodanza-reiger